Lithografie

December 1, 2014

Een lithografie is een afdruk van een tekening op steen; vandaar ook de naam steendruk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de eigenschap dat water en vet (drukinkt is vet) elkaar afstoten en vette stoffen andere vette stoffen aantrekken. Wanneer je nu met een vet materiaal een tekening maakt, en vervolgens de tekening vochtig maakt, dan zal het water ter plekke van de tekening worden afgestoten. Vette drukinkt, die met een rol wordt aangebracht, hecht aan de vette tekening en niet aan het niet betekende oppervlak. Wanneer je hier een vel papier oplegt en hard genoeg drukt krijg je een spiegelbeeldige afbeelding van het origineel.

Tags:

Please reload

Featured Posts

Pulchri Studio

February 3, 2015

1/2
Please reload

Recent Posts

April 7, 2016

February 3, 2015

December 1, 2014

Please reload

Archive
Search By Tags
Please reload

Please reload

@ 2014  Dick Buijtelaar

Tel: (0031) 06 - 24 84 76 57

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now